Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/dazzle/public_html/seabrothers.net/wwwroot/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Бургаските рокери се обединиха в Морски братя, 03 март 2007 г. – Мотоклуб "Морски братя" Мотоклуб "Морски братя" | Бургаските рокери се обединиха в Морски братя, 03 март 2007 г.
Статии

Бургаските рокери се обединиха в Морски братя, 03 март 2007 г.

  • 03.03.2007

В-к „БУРГАС Днес и Утре“

„Излезе регистрацията на мотоклуб „Морски брятя“.

В момента той наброява 25 души членове, но непрекъснато се подавали молби за кандидат-членове. Не липсвали и жени, желаещи да се присъединят към рокерското братство в Бургас.

„Мечтата ни е след две години в Бургас да има най-много мотоциклетисти в страната“, казва председателят на новорегистрираният клуб, Димо Димчев. Той е повече познат, като еколог обвързан с българското дружество за защита на птиците, отколкото като рокер.

Сред бургаските любители на возилата на две колела, има хора с различен социален статут. Като се започне от общи работници и се стигне до президенти на фирми – всички обединени от тръпката „да усещаш вятъра“.

„Ние сме, като останалите хора с добри професии. Сред нас има инженери, ръководители на смени, охранители, полицаи, мениджъри“, обяснява председателят на „Морски братя“. Сред членовете на „Морски братя“, най-възрастният минава петдесетте, а средната възраст на членовете е около тридесет години.

Като организация, те искат да бъдат добри участници в джижението по пътищата, за да заличат онези лоши спомени на гражданите от форсирани  мотори, посред нощите и безразсъдно каране по магистралите. Спазването на правилника за движение по пътищата и обществения ред е едно от изискванията към даден моторист, за да се присъедини към клуба.

Далечната цел на бургаските рокери е мото-събор през септември. Избрано е мястото – къмпинг „Крайморие“. Организацията ще се прави заедно с несебърският мото клуб.

Един мотор среден клас, втора употреба „Хонда“, „Ямаха“, „Кавазаки“ или „Сузуки“, струва 2-4 хиляди лева. Новите мотори от същите марки са 15 хиляди лева. Сега бургаски рокер си купува нов мотор на изплащане и се жалва, че няма добра лизингова схема. Затова и голямата част от возилата се купуват с кредити. Консумативите са много скъпи. Една гума струва над двеста лева.

Рокерите замислят и социална акция. През пролетта планират да засядят дървета, заедно с деца в неравностойно положение и да си направят пикник на колела.“

Дона МИТЕВА

No Comments Found