Походи

Pro Biker’s Party, Букурещ, Румъния – 2006

  • 08.02.2006

Автор: бат Димо

Pro Biker’s Party, Букурещ, Румъния

25 – 27 август 2006 г.

Участници: бат Димо, Honda VT1100 Shadow
Калоян и Милена, Suzuki VS750 Intruder

Съборът се организира от румънският спортен клуб “Pro Bike Bukuresti”. Цената на входа бе 10 БГ лева, а като билет получаваш малко брошури и самобръсначка (все пак трябва да се уважават спонсорите). Посещаемостта не бе голяма – според мен около максимум около 600 – 800 мотоциклета и до 2 000 човека за двата дни. Само българите бяхме 50 човека. Времето беше с нас – само няколко пъти за двата дни преваля. Мото парка в Румъния е много интересен – чисто нови мотори наред със стари соц-возила. Доколкото разбрахме съществува много изгодна лизингова схема за 5 години, с помощта на която успяваш да си купиш мечтаната машина. За моя голяма радост преобладават чопърите. Мотористите не са по-различни от нас. Като се вгледаш в тях забелязваш, че повечето са млади, а така и не видях много представители на техните мото клубове. Определено българите се отличавахме от тълпата с колорит и “рокерско” излъчване. Музиката, която звучеше от колоните бе рок, но първата вечер по време на програмата ни изненадаха и с ди-джей Чарли, който дънеше яко техно.

Първата вечер програмата завърши само с няколко мото – игри, а професионално озвучената и построена сцена даде възможност на свирещите групи да се изяват подобаващо добре. Ние вече бяхме във вихъра си … ех, тая българска ракийчица. Необикновен импулс даде и група “Кварц” – красиви мацки с професионално поведение зад инструментите и на сцената.

Сутринта ни посрещна със жесток махмурлизъм и културно масова обиколк на Букурещ. Много снимки, забележителности, нарушения на тяхното пътно законодателство, интересни събеседници, слънчево време, супер настроение, над 1 000 мотоциклета в мото парада, отлична организация. Пред Дома на народите (втората по големина административна сграда в света) се събраха всички участвали в мото обиколката на Букурещ. Да видиш на един площад над 1 000 мотоциклета …ей това вече е красива гледка.

Вечерта още няколко мото – игри – лапане на кренвирш, надпиване с бира и две-три интересни групи. Отново дъжд, този път проливен и купонът отече. Така и не успяхме да видим гола румънка на сцената, както беше обявено в програмата.

На сутринта по живо, по здраво решихме да се приберем по различен път до Бургас,. Карахме на изток до гр.Калараши, после с ферибот през Дунава до Силистра, малка почивка във Варна. По пътя решихме да опитаме и румънската шкембе чорба – предлага се с подправки от чесън, оцет, сметана и люта чушка за цвят. На вкус е перфектно, но на мирис е ужасно… мирише си най-откровено на … .

Като цяло в сметката записахме над 1000 км, невероятни впечатления от карането в чужда страна, пълна глава със спомени, много снимки и нови запознанства.

бат Димо, ’06

DIGITAL CAMERA

No Comments Found