Походи

Пътуване до Турция и Гърция 9 – 13 май 2008 г. част 2

  • 13.05.2008

Автор: Калоян Чекелев

Продължение:

След Формулата потеглихме по посока Гърция, но самото излизане от града ни отне няколко часа може би 50 км от пистата до европейската част на Истанбул магистрален път задръстен и трите ленти с автомобили и караме само в дясно къде банкет къде аварийно платно и нон стоп на спирачките че тези турзи карат по зле от софиянци.Вече взе да се смрачава бяхме изминали 100-на километра и започнахме да се чудим къде ще спим.Някои предложиха на открито в гората но на мене ми се стори малко опасно с жените написах на gps-а къмпинг  и ми излезе един на около 50км. в градчето Мармара и газ нататък за голяма иненада стигнахме наистина до къмпинга, който се оказа не работещ , хората си живееха в една стаичка и след като ги помолихме ни позволиха да си разпънем палатките , даже ни черпиха чай понеже беше станало доста хладо а часът беше към 22 за голяма изненада даже ни поканиха да вечеряме в тяхната барака на топло (изненадващо гостоприемство), а още по изненадващо беше лаптопа на масата и отново интернета лаерлес

на сутринта направихме лек обзор на обстановката хапнахме и се стегнахме отново за път

тук групата се раздели Жоро и Ренета си тръгнаха по посока България-Варна, а ние продължихме към Гърция оставаха ни към 160км. По пътя срещнахме група германци оказаха се тези които бат Ванко е видял в Бургас.

Влязохме в Гърция митницата минахме без проблеми и газ без да спираме към Кавала настанихме се в един къмпинг на 10 км. от града работещ целогодишно доста добре подържан и спокоен набързо разпънахме по едно душче и на разходка из Кавала

Много яко е в Гърция яко спокойствие ги гони имат си кинти и карат яко мотори
накупихме си хапване от магазинчето и към къмпинга да засядаме естествено взехме по едно узо

ех да можеше да останем за по-дълго

Тръгваме си към България най-накрая , насочихме се към ГПП Илинден който е в Родопите близо до Гоце Делчев.Много е готино като се връщаш в България някак си всичко ти е по-близко.

Тук отново се разделихме Тонико пое към София, а ние с Шидера към Бургас оставаха ни около 400км. и трябваше да прекосим целите Родопи и ужасният път Батак Доспат (не минавайте от там)
някъде спряхме за почивка и довършихме някакъв гръцки козунак

Най-накрая се прибрахме към 19 часа , последния ден карахме най-много и умората си оказва влияние повече от 300-400км. не е много добре да се кара всеки ден особено ако е планински и бавен път.

No Comments Found