Събрания

Годишен отчет на МСС

  • 05.01.2008

1. Участие в националната конференция на Българска мотоциклетна асоциация (БМА), януари 2007 г. в гр.Пловдив, на която ”Мото клуб Морски братя” бе приет за пълноправен член на Асоциацията и бе дадена дата за провеждане на мото среща – 06-09 септември 2007 г.

2. Откриване на мото сезон 2007 – След решение на клуба да се направи организирано и масово откриване на мото сезон 2007 се популяризира мероприятието чрез интернет и медии. Датата бе определена за 02.04.2007 г., а Община Бургас даде разрешение за използване на паркинга зад Техникума по автотранспорт, а от МВР – Бургас осигуриха полицейски ескорт за мото шествие. Участваха над 220 мотоциклета, като на мястото се събраха около 500 човека. Организираното мото шествие премина по централните улици на града без инциденти, а бургазлии останаха очаровани от гледката. Мото колоната в последствие се насочи към гр.Созопол, където в резервирано за целта заведение бяхме осигурили DJ с рок музика.

3. Посещение на всички мото събори в България за сезон 2007. Не остана събор в страната, в който да няма участие на представители на ”Мото клуб Морски братя”, като особено голямо присъствие отбелязахме на съборите в Ямбол, Казанлък, Стара Загора и Сопот.

4. „Мото среща на брега, ‘07” – 06-09 септември 2007 г. – първото голямо мероприятие организирано и осъществено от клуба. Мото срещата не отстъпваше по нищо на националните събори – 36 хранителни артикула, ниски цени, професионална сцена и озвучаване, 7 музикални изпълнители и групи, химически тоалетни, няколко стотин седящи места с 3 шатри, отделен бар за алкохол, мобилни бани, течаща вода, осветление на цялото място и невероятна чистота. Мото срещата се проведе на к-г”Черноморец”, община Созопол със съдействието на кметство Черноморец. Общият бюджет на мероприятието беше над 12 000 лв., като основни спонсори бяха кметство Черноморец, рекламна агенция „Идея +”, „Консуматив”ЕООД, „Каменица”АД и Groovy bar. Въпреки лошото и студено време мото срещата бе посетена от над 1500 човека от цялата страна.

5. Интернет сайт – на доброволни начала от Марин Маринов, приятел на клуба, бе изработен информационен сайт за ”Мото клуб Морски братя” на адрес: www.seabrothers.net“. Закупен бе домейн и хостинг за сайта за 2 годишен период.

6. За 2007 г. ”Мото клуб Морски братя” наброява 29 пълноправни члена. Годишният членски внос е в размер на 60 лв. С набраният членски внос е спонсорирана „Мото среща на брега, ‘07”

7. Регулярни събирания – традиция станаха регулярните събирания на членовете на клуба и други мотористи в Бургас всеки четвъртък и неделя през летния, а вече и през зимният сезон.

8. Емблема на клуба – идеен проект на Георги Въжаров, поръчана и извезана. С емблемата разполагат всички членове на клуба.

9. На 08.11.2007 г. се проведе първото Общо събрание на МСС”Морски братя”. На събранието се прие доклад – отчет за дейността на клуба през годината, планираха се мероприятие и дейности за 2008 г., обсъдиха се организационни въпроси и се изключиха двама члена от клуба – един по собствено желание и един по решение на УС.

10. Откриване на зимния мото сезон – Запазена марка за MCC”Морски братя” е откриването на зимният мото сезон. За втора поредна година се организира и провежда атрактивна обиколка по улиците на града, този път в проливен дъжд, който обаче на развали настроението на участниците. Със зимният мото сезон, Морските братя си пожелават повече топли дни през зимата.

11. Мото Коледа – На 24.12.2007 г. за втора поредна година МСС”Морски братя” организира и проведе Мото Коледа по улиците на гр.Бургас. Над 20 ентусиасти с мотоциклети, част от тях облечени като дядо Коледа, а самите мотори дегизирани като еленчета обиколиха празнично улиците на града. Бяха дадени подаръци на най-послушните бъдещи мотористчета, а цялата група запали по свещичка в храм „Св.св. Кирил и Методий” и се пожела – Весела Коледа.

12. Рожден ден – На 01.12.2007 г. МСС”Морски братя” празнува първият си рожден ден!!! Голяма веселба, подаръци, речи, торти, приятели … . Всичко беше както си му е реда. Една година за един мото клуб не е нищо, но с тази първа година, мотористите от града поставиха основите на организирано, истинско мото движение в гр.Бургас!!!

Фирми и приятели, оказали помощ на клуба: Община Бургас, Кметство Черноморец, Община Созопол, Общинска Дирекция Полиция – Бургас, Рекламна агенция „Идея +”, „Консуматив”ЕООД, Природозащитен център „Пода”, Groovy bar, Марин Маринов (сайт на клуба), Представителство на Motul за Бургас, Костадин Едрев и др.

No Comments Found